Onderhoud

Voor alles, wat met onderhoud en reparatie aan auto’s en bestelwagens te maken heeft, kunt u terecht bij Autobedrijf Jan Strijbosch.

 

Regelmatig onderhoud is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor lang rijplezier. Want een goed onderhouden auto is veilig en betrouwbaar, ook bij extreme weersomstandigheden. En met de Bovag-reparatie-garantie van drie maanden, garanderen wij u dat wij een eventueel defect zullen verhelpen.

Moet er een onderdeel aan uw auto vervangen worden? Dan gebruiken wij bij voorkeur technisch gelijkwaardige huismerkonderdelen in plaats van merkonderdelen. Deze onderdelen voldoen aan de specificatie van de autofabrikant, er staat alleen geen stempel op van het betreffende merk. Het enige verschil is de prijs. Deze ligt vaak lager, vandaar dat wij deze onderdelen gebruiken voor uw auto. Autorijden moet wel leuk blijven!

 

Onderhoud

Eigenlijk kunnen we zeggen dat we twee onderhoudsbeurten kennen, namelijk de kleine en de grote onderhoudsbeurt. Afhankelijk van het aantal gereden kilometers per jaar, adviseren wij het ene jaar een kleine onderhondsbeurt en het andere jaar een grote onderhoudsbeurt. Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt de olie ververst, de overige vloeistoffen aangevuld en wordt er gecontroleerd op diverse punten. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt ook de olie ververst, alle filters (indien nodig) vervangen, bougies (indien nodig) vervangen, remmen gereinigd, vloeistoffen op peil gezet en meerdere onderdelen worden gecontroleerd en zonodig vervangen.

 

Voor elke type auto geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. Denk hierbij aan het tijdig verversen van de olie, het afstellen van de remmen en het vervangen van de distributieriem. Wij beschikken over en werken volgens deze fabrieksspecificaties. Wanneer u uw auto volgens dit schema laat onderhouden, gaat deze langer mee en komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Wanneer u bij ons uw auto laat onderhouden volgens fabrieksvoorschriften, krijgt u bij zowel de kleine- als de grote onderhoudsbeurt de APK keuring gratis. U betaald alleen de afmeldkosten. Voor een benzine auto is de vier-gas-meting gratis, voor een diesel berekenen wij wel de roetmeting.